20/2/07

De recursos públics, instituts i accés a Internet

Sona: Blutengel - No Eternity

En Ludo publicava aquesta entrada en la seva blog fa uns dies i no puc contenir-me el comentari discrepant.

L'entrada fa referència a la iniciativa del senador (republicà, com no) de l'estat d'Alaska, Ted Stevens. L'honorable vol prohibir l'accés a les pàgines d'Internet amb contingut interactiu, incloent la web 2.0 (wikipedia, myspace) des dels instituts i altres centres d'estudi.

Primera reflexió:

Cal anar amb compte, no sigui cosa que els estudiants s'assabentin que hi ha paises on es venen llibres de ciències naturals en els quals s'explica l'evolució i en els que a la portada no posa "evolution is only a theory and hasn't been proven". (Veure http://books.nap.edu/readingroom/books/evolution98/ para més detalls)

Segona reflexió:
Deixem moodle, sakai i altres plataformes d'i-learning de costat. Assumim que formen part de la Web 2.0 "bona" i mitjançant la qual tots/es hi aprenem alguna cosa. Per contra, centrem-nos en blogger, wordpress, MSN spaces, mySpace i qualsevol pàgina que funcioni amb phpBB, PostNuke o similars.

Què és exactament el que es pretén aprendre amb el seu ús? A mySpace publiquen la seva música molts grups per a donar-se a conèixer. A wordpress i blogger publiquem frikis com jo, als spaces d'MSN posen les seves fotos les nenes de 15 anys i moltes altres pàgines de les quals funcionen amb programari social tracten de temes que podríem considerar trivials.

Siguem seriosos: Quantes webs interactives, colaborativas o 2.0 ens aporten quelcom rellevant per al futur de la humanitat? Cal finançar amb fons públics l'accés a aquestes pàgines des d'un institut?

No és la primera iniciativa que prohibe l'accés a determinats continguts d'Internet. Moltes universitats (per no parlar d'empreses) tanquen alguns ports de sortida per a impedir l'accés a IRC o l'ús de programes de missatgeria instantània. Llavors, quin és la diferència entre això i limitar l'accés a alguns continguts web 2.0 d'Internet?

En conclusió: Si el que s'estigués fent és limitar l'accés a llocs d'Internet que no aporten coneixement útil, em semblaria fins i tot una bona idea. Els impostos no es paguen perquè un nen de 15 anys publiqui missatges sobre Bluntman i Chonic a un fòrum de cinema friki (veure "Jay and Silent Bob strike back"). El problema és, com sempre, qui decideix què és coneixement útil i què no ho és. L'etern problema: Sigueu, quis custodiet ipsos custodes?. No seré jo, és clar. El meu (escàs) coneixement està tot extret i publicat a internet :)

14/2/07

Mola que et tradueixin...

... i que facin traduccions tan bones con la de Josep Ruano del meu comentari del llibre "La ética del hacker y el espíritu de la sociedad de la información" de Pekka Himanen.

La traducció es pot trobar aquí

Entrepans musicals

Sona: Tobias Sammet - Avantasia Part I - Reach Out For The Light

Divendres passat vaig entrar a esmorzar a un bar de Cornellà. Mentre em despertava (els qui em coneixeu ja sabeu que em desperto hora i mitjana després de llevar-me) vaig veure una carta d'entrepans a la que vaig fer una fotografia i que mereix ser comentada:



Què pensaria en John Petrucci, guitarrista de Dream Theater i Liquid Tension Experiment al veure's convertit en un entrepà de xistorra i salchichón? I els germans Van Trobin si es veiessin en forma de bocata de chorizo i morcilla a la planxa? A Ozzy Osborne li pega un "bocata" de xoriço, pernil i formatge ibèric?

Davant tal carta d'entrepans, només vaig poder dir-li a l'amo del bar "et falta un entrepà Satriani". La meva sorpresa va augmentar quan em va respondre que ja l'hi havien dit el dia anterior. Sembla que no només al meu em va impactar tal oferta d'entrepans.

Corrent per la platja

Sona: Manowar - Hail and Kill

Últimament vaig molt cansat, els últims 6 mesos han estat durs i no he pogut descansar tot el que hagués necessitat. Quan m'agafen aquests "baixons", només hi ha dues possibilitats: la primera és ficar-me en el llit i no sortir en 2 dies (cosa que, per desgràcia, no puc fer); l'altra consisteix a realitzar algun tipus d'activitat que requereixi esforç físic però no mental.

Amb aquest panorama, el diumenge passat em vaig anar a córrer per la platja de Castelldefels un parell d'hores. D'aquesta incursió vaig obtenir aquesta foto. Està feta amb el meu nou N80 a 3 MPixels, però creo que s'aprecia suficientment bé com estava el mar aquell dia.



Amb paisatges èpics omo aquest agafen ganes de córrer.